Loading


- Felújítás Lindab lemezzel
- Új tető fedése Lindab lemezzel

Palatetők felújítása bontás nélkül: Van gazdaságos megoldás a palatetők felújítására!
Több százezer lakó- és középületünk tetőfedése készült palából, amelyek többsége felújításra szorul.

Egyre több palatetőnél jelentkező probléma, hogy az anyag elöregedett, jégeső vagy viharkár miatt repedezett és töredezett, mohásodás miatt nem vezeti el rendesen az esőt, mindezek pedig beázáshoz vezetnek. Emiatt válik napjainkban időszerűvé a 30-60 évvel ezelőtt nagy számban készült palafedések cseréje.

További adalék, hogy a korabeli tetőpalák azbesztcement alapanyagáról azóta kiderült, hogy a benne lévő apró ásványi szálak – roncsolódás, törés vagy vágás következtében levegőbe jutva és belélegezve – egészségügyi károsodást okozhatnak, ezért ezek elbontását és elszállítását – veszélyes hulladékként – csak jogosultsággal rendelkező cégek végezhetik. Ennek költsége egy családi ház esetében több százezer forintra is rúghat.

A felújításhoz alkalmazott anyag kiválasztása nagy körültekintést igényel, több szempont együttes figyelembe vétele mellett (esztétikum, vízzárás, tartósság, kis önsúly).

Mit lehet tenni?

A Lindab tetők kis önsúlyuk által minimális többletterhelést okoznak, a profilok vízzárása kiváló, szerelésük gyors – emiatt tökéletes megoldást jelentenek a tetőfelújításhoz. Ha a palafedés állapota megengedi, nem kell elbontani és elszállítani a régi palát, ami további előnyt jelent. A kiváló műszaki paramétereken túl széleskörű a tetőprofilok szín- és formaválasztéka is.

Tanácsok a kivitelezéshez

A felújítás előtt meg kell vizsgálni a meglévő tetőszerkezetek és a palafedés állagát, teherbíró képességét. Amennyiben minden megfelelő, a régi palafedésen keresztül fa segédváz szerelhető a meglévő tetőszerkezethez.

Általában célszerű az új tetőfedés alá páraáteresztő fóliát elhelyezni. A kialakuló légrést a pára elszállítása és hővédelem érdekében ki kell szellőztetni.

Az új fogadószerkezetre már igen rövid idő alatt fel lehet szerelni az egyedileg méretre gyártott Lindab lemezeket és tartozékokat (szegélyek, tömítők, csavarok). A tetőfedés megjelenése lehet hagyományos, modern, „minimalista” és klasszikusan elegáns.

Felújítás Lindab lemezzel, bontással

Bővebb informcáiót szeretne szolgáltatásunkról? Kérem keressen minket bátran!

Természetesen cserép-, és ondoline-tetők is fedhetők fémlemezes fedéssel, de ebben az esetben a meglévő héjazatot le kell bontani.

Új tető fedése

Új épületeknél, bármilyen tetőszerkezetre elkészíthető a fémlemezes (cserepes-, trapéz-, korcolt-lemez) fedés.

X